top of page
Therapievormen
kantoor
Reguliere therapie

Op de praktijk in Heerhugowaard.

Wandeltherapie

Letterlijk actief werken aan je herstel met de grote voordelen die de natuur en beweging te bieden hebben. Door in beweging te komen stap je uit het vaste patroon en zorgt voor een andere dynamiek. Je creatieve vermogens en met name je probleemoplossend vermogen worden extra gestimuleerd. Er komt steeds meer wetenschappelijk evidentie voor het gezondheid bevorderende effect van wandelen. Ook buitentherapie wordt steeds vaker onderzocht en wint aan evidentie. Er wordt buiten (in de natuur) met dezelfde interventies en technieken gewerkt als binnen (in een praktijkruimte). Ook traumabehandeling is tijdens wandeltherapie mogelijk.

Wandeltherapie vindt plaats in de omgeving van Heerhugowaard.

laptop
Online therapie

Online therapie vindt plaats via een video verbinding oftewel door middel van beeldbellen. In plaats van dat je naar een praktijkruimte komt, log je nu in op je computer, laptop, tablet of smartphone. Therapie via beeldbellen is kwalitatief en inhoudelijk net zo goed als andere ggz-behandelingen. Een groot voordeel is dat je niet aan een locatie gebonden bent en geen reistijd hebt.

Het is wel belangrijk dat je goed overweg kunt met een computer, laptop, tablet of smartphone zodat je kunt beeldbellen. Daarnaast is een goede internetverbinding en een webcam belangrijk. 

In overleg is het mogelijk om in de avonduren een afspraak te maken voor behandeling.

bottom of page