Mijn werkwijze

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een persoonlijke en affectgerichte insteek waarbij ik mij richt op de persoon als geheel vanuit een holistisch mensmodel en niet alleen uitga van de klachten/problemen. Mijn houding is open, onderzoekend, nieuwsgierig en transparant. In mijn werk maak ik graag gebruik van de combinatie van psychologie, beweging en natuur door middel van  wandeltherapie/buitentherapie. Daarnaast maak ik gebruik van online therapie. Een combinatie van wandeltherapie en online therapie is ook mogelijk.

 

Om behandeling op maat zo succesvol mogelijk te maken, maak ik gebruik van verschillende interventies en technieken, waaronder EMDR-therapie, cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, systeemtheoretische uitgangspunten en de Yucel-methode.

Gezamenlijk bespreken we wat het beste aansluit en wat jou kan helpen om je weer beter te voelen.  

Wandelen in de Highlands
Wandeltherapie

Letterlijk actief werken aan je herstel met de grote voordelen die de natuur en beweging te bieden hebben. Door in beweging te komen stap je uit het vaste patroon en zorgt voor een andere dynamiek. Je creatieve vermogens en met name je probleemoplossend vermogen worden extra gestimuleerd. Er komt steeds meer wetenschappelijk evidentie voor het gezondheid bevorderende effect van wandelen. Ook buitentherapie wordt steeds vaker onderzocht en wint aan evidentie. Er wordt buiten (in de natuur) met dezelfde interventies en technieken gewerkt als binnen (in een praktijkruimte). Ook traumabehandeling is tijdens wandeltherapie mogelijk.

Wandeltherapie vindt plaats in de omgeving van Heerhugowaard, op woensdag of vrijdag.

laptop
Online therapie

Online therapie vindt plaats via een video verbinding oftewel door middel van beeldbellen. In plaats van dat je naar een praktijkruimte komt, log je nu in op je computer, laptop, tablet of smartphone. Therapie via beeldbellen is kwalitatief en inhoudelijk net zo goed als andere ggz-behandelingen. Een groot voordeel is dat je niet aan een locatie gebonden bent en geen reistijd hebt.

Het is wel belangrijk dat je goed overweg kunt met een computer, laptop, tablet of smartphone zodat je kunt beeldbellen. Daarnaast is een goede internetverbinding en een webcam belangrijk. 

In overleg is het mogelijk om in de avonduren een afspraak te maken voor behandeling.